Kultur

Ulvön

Under sommarsäsongen avgår färjan dagligen från Docksta till Ulvön. Den pittoreska fiskebyn är definitivt värt att se och en promenad till toppen av Lotsberget erbjuder en vacker utsikt över skärgården och Skuleskogen.

Här ute på Ulvön har du fastlandet långt bakom dig, framför dig bara öppet hav. Du befinner dig i ett märkvärdigt vackert mittemellan-land med pittoreska fiskelägen, orörd natur och du fascineras av branta klippor som stupar rakt ner i havet.

mer om Ulvön Boka båttur
Nordingrå, Norfällsviken en Bönham

Denna halvö är inte bara naturskön, utan även fiskebyarna Norfällsviken och Bönham bör inte missas under ditt besök på Höga Kusten. Njut av en fiskbuffé med lokal fångst i Fiskefanget i Norrfällsviken till exempel, besök Mannaminne eller ta färjan till ön Högbonden och besök fyren. Gårdsbutiken har en butik med alla produkter från regionen och en härlig restaurang med en stor trädgård. Villa Fraxinus har också en attraktiv restaurang och en botanisk trädgård.

Höga Kusten i allmänhet och Nordingrå i synnerhet är vida känt för sitt sjudande konstnärsliv. Här finns både konsthallar, gallerier och många duktiga konstnärer som gärna bjuder in till ett besök.

Museer i Härnösand område

Härnösand är ett bra val för en kulturdag. Hemsö fästning ligger nära denna stad på ön Hernö. En fästning under det kalla kriget huggen in i berget som kan besökas med en guide. Provinsmuseet Murberget ligger också i Härnösand. Detta museum har en utomhusavdelning och en inomhusutställning och är gratis. Härnösand är också platsen med Sveriges största bilmuseum.

Butiker
Örnsköldsvik är det bästa stället för en shoppingdag. Denna stad med en naturlig hamn har ett rimligt utbud av butiker, både på huvudgatan och i det täckta galleriet. Här finns också Varvsbergets hoppbacke och det finns flera restauranger och barer.
 
Örnsköldsvik ligger cirka 30 minuters bilresa från Docksta.
Historiska miljöer

Tiden har bokstavligen satt sina spår i Höga Kusten, men inte bara genom ett unikt landskap. Här finns ett rikt kulturarv och många välbevarade miljöer där tiden stått still. Välkommen på en tidsresa och låt dig omslutas av en svunnen tid.

Läs mer på www.högakusten.com >

Outdoor
Kultur
Barn
Vinter