Vinteraktiviteter

Längdskidåkning

Åk på längden under tidig vinter

I Höga Kusten finns många skidspår som erbjuder snö och spår tidigt på säsongen, både med konstsnö och äkta snö.

Nätra Fjällskog
Strax norr om Skuleberget ligger Nätra Fjällskog. Ett friluftsområde med 30 km långt skidspår och massor med mysiga stugor. Eftersom skogen är högt belägen lägger sig snön tidigt på säsongen och ligger kvar länge in på våren.

Skyttis
Packa med skidorna till Skyttis i centrala Örnsköldsvik. Här finns fina längdskidspår för såväl nybörjaren, elitmotionären och hundförare. Alla skidspår på Skyttis är avgiftsbelagda.

Hallstaberget
Från Hallstabergets topp har du en härlig utsikt över Sollefteå och niplandskapet. På toppen finns över 60 km preparerade spår som under tidig säsong är dragna med konstsnö. Glid på spåren uppe på myrarna, här finns massor av mysiga vindskydd att vila i. Spårstatus för Hallstaberget hittar du på längdspår.se, skidspåren är avgiftsbelagda.

Rutberget
Rutberget har en varierande terräng med högsta punkt på 343 meter över havet. Snön lägger sig tidigt här, redan i början av december och ligger kvar enda in till början av maj. Under vårvintern kan du fika i Huggsjöstugan eller besöka ett av de många fina vindskydden.

Snöskorvandring

Snöskovandring

Hyr snöskor i Höga Kusten och utforska naturen långt utanför de markerade lederna. Skuleskogens Nationalpark eller Skuleberget är perfekta platser för detta. Men missa för all del inte de många andra ställen som Ögeltjärnsberget och Balesuddens Naturreservat i Örnsköldsvik eller Vårdkasberget i Härnösand. Snöskor kan du hyra hos Naturkompaniet i Själevad eller via Friluftsfrämjandet i Härnösand.

Skotersafari i Höga Kusten

Skotersafari i Höga Kusten

I Höga Kustens inland finns hundratals mil med skoterleder. Följ med på en avkopplande och spännande snöskotertur i det vackra snötäckta vinterlandskapet.
Kör hundspann

Kör hundspann med Farm Backsjön

Ut i skogen var våra Siberian huskies dra er i ett under bart vitt landskap – en upplevelse ni aldrig glömmer!
Att kör en släde tillsammans med draghundar är en riktig Lapplands upplevelse. Efter en instruktion är ni med i hela förberedelsen. Gör bekantskap med hundarna, hjälpa till att sätta på sele och placera framför släde och efter detta kan ni köra själv. Det finns olika spår anpassad till ålder och erfarenhet. Vi följer med som guide och för säkerhet.
För mer information kontakta Farm Backsjön. www.farmbacksjon.com
Skridskor

Långfärdsskridskor

På Bäckfjärden i Örnsköldsvik plogas varje år en cirka 3 km lång isbana för allmänheten att åka på. Du kan kliva på från Nyängets havsbad och Sommarhemmet. En mindre isbana för lek och spel med puck och klubba finns också vid Nyängets havsbad. Här finns även vindskydd och bänkbord där du kan grilla och njuta av eget fika. Mer information och status på isbanan hittar du här.

Ideella krafter har tidigare år även plogat upp en 6 kilometer lång isbana runt Dekarsön. För senaste information och status kring detta kolla Dekarsöns facebooksida här.

Outdoor
Kultur
Barn
Vinter